Vertrouwen

Iedereen heeft eigen krachten en kwetsbaarheden. Wij ondersteunen en begeleiden cliënten bij hun herstel en het krijgen en behouden van de verantwoordelijkheid over hun eigen leven.

Iedereen bezit talenten

Dit doen we vanuit het vertrouwen dat iedereen talenten bezit om te leren, te groeien en te veranderen. Cliënten geven we daarom de regie over hun eigen begeleiding. We betrekken hen bij elke stap in het proces. Zij kunnen er op vertrouwen dat Kwintes toegankelijk en beschikbaar is als zij ons nodig hebben.

Verduurzaming: op naar goud

Energiezuinige locaties, inzicht in ons verbruik en een verschuiving in ons gedrag. Het zijn een aantal van de ambities voor een duurzamer Kwintes, en die zijn hoog. Milieucoördinator Daphne Bosch vertelt waar we staan op het gebied van duurzaamheid. Én waar we naartoe gaan.

Housing First op de Utrechtse Heuvelrug

Onlangs betrokken acht voormalig daklozen een eigen woning in Driebergen, Doorn en Leersum. En dat terwijl de huizen in de Utrechtse Heuvelrug niet voor het oprapen liggen. Net als in de rest van Nederland is het aanbod in de regio schaars, terwijl de groep kwetsbaren groeit. Pim Kamp, manager Wonen bij Heuvelrug Wonen, is trots dat het is gelukt.

Zo geeft Gewoon Thuis Flevoland cliënten rust

Ze zijn te goed voor beschermd wonen, maar nog niet klaar voor reguliere begeleiding aan huis. Dankzij Gewoon Thuis kunnen deze cliënten 24/7 terugvallen op een vast team ambulante begeleiders. En daar varen zij wel bij, zien persoonlijk begeleider Jessica Huijgen en projectleider Gea van der Meulen van Kwintes in Flevoland.

Uniekpalet.nl: de kracht van waardering

Creëren, Reint Derksen doet niets liever. Als kunstenaar met bronzen beelden en schilderijen én als activeringsmedewerker bij Kwintes. ‘Kunst is een vorm van zelfverwezenlijking’, legt hij uit. Dat levert bij kunstproject uniekpalet van Kwintes prachtige werken op en ontstond het idee voor de website www.uniekpalet.nl.

1300

Kwintes gebouwen

373

Vrijwilligers

215

Stagiaires