Spring naar content
Wonen

woonvormen

 

Tijdelijke opvang De Stolpe opgenomen in de buurt

In 2019 gingen vier Kwintes-locaties tegelijk op de schop. Daardoor hadden zestig cliënten tijdelijk ander onderdak nodig. Voormalig verpleeghuis De Stolpe in Hilversum bleek een uitstekende optie. Maar voordat er verhuisd kon worden, moest Kwintes wel het vertrouwen van de buurt winnen.

Lees verder

Lucent: grote stap naar zelfstandigheid

Het voormalige Lucent-terrein in Hilversum is de afgelopen jaren omgetoverd tot een mooie woonwijk. Speciaal voor cliënten van Kwintes, Amerpoort en Sherpa is een woontoren beschikbaar gesteld met zorgappartementen voor sociale huur. Op 1 januari 2020 verhuisde de laatste bewoner naar zijn nieuwe stek.

Lees verder

Steady Base: een stabiele basis voor een zelfstandig leven

Jongeren tussen de 17 en 24 jaar met psychosociale problemen hebben vaak moeite om een passende plek te vinden van waaruit ze zich verder kunnen ontwikkelen. De gemeente Nijkerk en Kwintes wilden daarom zo’n plek creëren. Samen startten ze de pilot Steady Base. Projectleider Ruth van de Vrugt-Dorst vertelt hierover.

Lees verder

Keerpunt Zuid: wonen in een Skaeve Huse

Kun je zwaar verslaafde mensen die overlast veroorzaken en dakloos zijn in een woning laten wonen? Ja, dat kan. In Hilversum wonen 6 mensen elk in hun eigen containerwoning in hun eigen woongemeenschap oftewel ‘het kamp’ zoals ze zelf zeggen.

Lees verder