Spring naar content

Wonen

Wonen kan op veel manieren, weten we bij Kwintes. Dus werkten we onvermoeibaar door aan nieuwe woonconcepten. Van instroomlocaties voor jonge daklozen tot wooncollectieven waar mensen met een psychische kwetsbaarheid samenwonen met anderen. En ook het ambulante begeleidingsconcept Gewoon Thuis kreeg steeds meer vorm.

Lees hier meer over wonen bij Kwintes!

Kari ging van beschermd wonen naar huren

Apetrots is Kari (38) op haar eigen woning via Beschermd Thuis. Na dertien jaar beschermd wonen, woont ze sinds juli 2020 in haar eigen appartement. En daar geniet ze nog elke dag van. ‘Als ik na een dag werken de sleutel in het slot steek, ben ik zo blij.’

Lees verder

Nieuw wooncollectief voor jongvolwassenen in Veenendaal

Op jezelf wonen, maar wel samen met anderen. In De Nachtzwaluw in Veenendaal wonen twaalf jongvolwassenen. Zeven van hen krijgen begeleiding van Kwintes, vijf hebben geen hulpvraag. In een pilot wordt er onderzocht of het concept een goede basis biedt om straks zelfstandig te wonen.

Lees verder

‘Bij Gewoon Thuis zijn begeleider en behandelaar te gast’

Cliënten die in hun eigen woning de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Dat is Gewoon Thuis. Het doel? Zelfstandig wonen in de wijk. In 2020 werden in zeven gemeenten 209 cliënten op deze manier begeleid. Het is duidelijk: dit concept blijft. Projectleider Thirza Geurts vertelt!

Lees verder

Volledig cijferoverzicht

Bekijk meer!